OVER FONT OF YOU & ME

Font of You is het creatieve bedrijf van mij, Krista, aangenaam! Op het Grafisch Lyceum en de Kunstacademie ben ik opgeleid als grafisch vormgever. Maar het creatieve zat er natuurlijk al veel eerder in. Schetsboeken vol tekende ik vroeger en ging dan langs de deur in mijn buurtje om de tekeningen te verkopen voor 10 cent per stuk, haha!

Ik heb heel wat wat jaren gewerkt bij toffe concept-communcatiebureaus als art director. Daar heb ik van zoveel projecten geleerd en inspiratie opgedaan dat er iets bij me borrelde... Font of You moest er gewoon komen! 

Telkens als ik een kaart of kado wilde geven zag ik vaak truttig-zoete producten. Dat moest anders. Geen cheesy live-love-life quote of poezenkalender dus te vinden bij Font of You, maar alles net even wat grappiger en stoerder. Positieve producten met een grafische twist! Kijk maar eens bij de invulboeken, daar zal je geen standaard vraag vinden binnenin. 

Font of You ontwerpt producten waar jij -en anderen- bloedje blij en gierend gelukkig van worden. Leg je dierbare momenten en mijlpalen vast in het invulboek. Train je happiness-spier voor een dagelijkse portie positiviteit met het dankbaarheidsdagboek. Zorg voor een grinnik & glimlach op de wc met de vrolijke verjaardagskalender. En laat met een kaartje even weten dat je heus wel aan je vriendin denkt... Dat noem ik nou grafische blijmakers! 

Ik ben gek op grafische prints, Scandinavisch design, vormgeven, letters en (fond of) fonts - check de letter van 2,5 meter op m'n muur. Het liefst zwart-wit, maar sinds mijn reis naar India is de obsessie voor oker ontstaan. Die vrolijke zonnige kleur is niet meer weg te denken uit mijn leven en hoort daarom ook zeker in de collectie van Font of You! 

Liefs KristaFONT OF FREELANCEN

Heb je de pagina GRAFISCH WERK al bekeken? Daar zie je wat voor werk ik in opdracht als freelance grafisch vormgever maak.  Wat kan ik allemaal voor je betekenen: denk vooral aan logo's & huisstijlen, illustratie, concept & creatie, grafisch design, print- & online middelen. 

Wil je dat ik ook voor jou aan de slag ga? Leuk!
Bel me op 06-3901 5030.POP-UP 'POCO LOCAL'

Ik dacht 'Wat is er leuker dan mijn eigen producten van Font of You in een winkel te zien liggen?!' Juist, ze in mijn éigen winkel zien liggen, een Pop-Up Shop!

Roos, Bianca en ik gaan op zoek en vinden een gigantisch mooi leegstaand winkelpand in hartje Oudewater. Doordat er veel online wordt geshopt, is er leegstand in de stad en daar willen we wat aan doen. Het idee is geboren: onze eigen producten + leeg winkelpand = pop-up shop openen!

Heerlijk om los te gaan met de naamontwikkeling, het logo ontwerp, de huisstijl, social media, pandinrichting, het samen brainstormen etc. Eén grote speeltuin! We benaderen allemaal toffe merken die bij ons concept past om mee te doen en krijgen veel support van andere ondernemens. Blij!

We zijn er klaar voor.. zoals Bruno Mars het zegt 'Pop pop it's Showtime' - voor Poco Local! Er zijn maarliefst 20 duurzame, creatieve, lokale merken te koop in onze pop-up shop. Elk merk heeft zijn eigen tafel en we vertellen er graag over in de shop.

We verhuren deze inspirerende plek ook voor brainstormsessies en brand events. In de avonden organiseren we Ladies Nights (met massage!) en creatieve workshops i.s.m. de merken.

Het loopt weken storm! We krijgen mooie complimenten, voelen de pijn in de benen van de hele dag staan ;) en kletsen wat af met iedereen. De heerlijke vibe is voelbaar! Je snapt dat ik bijna van alles wat gekocht heb ????. Persoonlijk favoriet is toch wel @ecodoekie, plastic zakjes heb ik nu niet meer in huis, ideaal!

Na de afbouw en administratie volgt de evaluatie. Tijdens een heerlijk etentje kunnen we met z'n drieën alleen maar concluderen dat we trots & voldaan (en een beetje moe ;) zijn. We hebben alle merken een podium gegeven en waanzinnig veel geleerd van dit avontuur!

Pop-up store Poco Local, Oudewater, september 2020

 FONT OF YOU OP CREATIVE LIFE

Powerbank, de pin, mueslirepen - check... alles staat klaar voor Creative Life. De nieuwste en echt toffe beurs voor en door creatievelingen. En ook nog eens in het stoere Werkspoorkatedraal in Utrecht. Met de standopbouw van de Font of You toch iets langer mee bezig geweest dan gedacht (of kwam dat door alle kletsjes & koffiepauzes?). En wat een topplekje: aan het koffiepleintje. Trots op de mooie stand, zo gaaf om alle producten bij elkaar te zien. Let's do this!

3 dagen lang is het feest, wát een leuk publiek, zoveel leuke gesprekken elke dag, zoveel wordt er gekocht. Dat is het allergrootste compliment! En met de ondernemers onderling is het ook heel tof. Daar krijg je toch een partij energie van!

Mijn blijmakers op Creative Life: 

•  3 lieve leuke zusjes op witte gympies die van hun eigen geld alle 3 een tas kopen en ook heel graag ontwerper willen worden! 'Welke opleiding heb je gedaan.. hoe bedenk je dat?' Zo leuk!
•  De lachsalvo's bij mijn kaartenmolen, priceless!
•  De moeder die het dank-dagboek voor haar jonge dochter koopt, zodat zij hopelijk hierdoor beter in slaap komt, met fijne gedachten. 
•  De stoere klant die me triggert om tóch een 'houdjebag' tas te maken. 'Dan koop ik er gelijk 10 van je!'
•  De uitspraken: 'Oooh keuzestress, ik vind alles te leuk!' 'Eindelijk echt wat stoers, te gek dit!'
•  Voor het eerst ál mn spullen zo bij elkaar zien staan en 'door mijn eigen webwinkel heen lopen'.
•  Alle toffe ontmoetingen met ondermemers en klanten.

Beurs Creative Life, Werkspoorkathedraal Utrecht, maart 2019   
 
creativelifenlWHOLESALE & WINKELS

Wil je de blijmakers van Font of You graag in jouw webshop of winkel verkopen? Let's team up! Stuur een mail naar info@fontofyou.nl, dan mail ik jou de voorwaarden en de prijslijst van de wholesale.FONT OF YOU IN OUDERS VAN NU

Tof interview over het kraambezoekboek 'Ooooh wat een schatje' van Font of You.
   oudersvannu

© 2018 - 2024 Font of You | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel